12 Mayıs 2020 Salı

FELLAH KÖFTESİ

Adana’ya gidek mi, Fellah Köftesinden yiyek mi? 😇

 
 

Malzemeler
Köfte için
2 su bardağı ince bulgur
2, su bardağı sıcak su
1 soğan (rendelenmiş)
1 su bardağı irmik
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım çay bardağı su (köftelere şekil vermek için)




Sosu için
3 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 domates (rendelenecek)
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz


Üzeri için
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Bir çimdik tuz

Yapılışı
İnce bulguru bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ilave ederek 4 dakika kadar demlenmeye bırakın. O esnada soğanları rendeleyin.
Şişen bulgura rendelediğiniz soğan ve kalan malzemeleri ilave edin.
Tüm malzemeyi iyice yoğurun.
Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
Köftelerin ortasına parmağınızla bastırıp düğme şekli verin ve un serpilmiş bir tepsiye yayın.


Sosunu hazırlamak için zeytinyağını koyun ısınmadan salçaları ilave edip kavurun. Ardından ezilmiş sarımsakları ve domatesi ekleyin.
Köfteleri tuzlu kaynar suda haşlayın. Köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayınca bir kevgir yardımıyla alıp fazla suyunu süzün.
Köftelerin üzerine önce sos ardından hafif su ile açtığımız ve sarımsak eklediğimiz yoğurdu koyun. En son ince kıyılmış maydanozu ekleyip servise hazır hale getirin.
Hadi afiyet olsun ❤️




Püf noktası
Köfteyi servis ederken üzerine bir miktar nar ekşisi ekleyerek tadını güzelleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder