9 Mayıs 2020 Cumartesi

EVDE LAHMACUN

Evde lahmacun

Çok kilo aldık farkındayım. Yakında daha hafif yemekler ile kaşınıza geleceğim. Malum yaz geliyor ve umarım kızgın kumlardan serin sulara gidebiliriz. :)



Malzemeler

Hamuru için;
3 su bardağı un
5 gr instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Çeyrek çay bardağı süt
1 bardak su



Harcı için;
350 gr yarım yağlı kıyma
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı arttırabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı toz kurumuzu biber
1 tatlı kaşığı isot (acıyı sevmeyenler koymayabilir)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su



Yapılışı
Her zaman olduğu gibi mayamızı aktifleştirmek için ılık süt ve şeker ile karıştırıp bekliyoruz.
Tuz ve unu karıştırıp maya eklenir.
Su yavaş yavaş eklenip ele yapılmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
En az 1 saat mayalanması için oda sıcaklığında bekletilir.
Harç için soğan, biber, sarımsak, maydanoz ve domates robottan geçirilir.
Bir kapta yaptığımız karışım, kıyma ve diğer iç malzemeler harmanlanır. Buzdolabında dinlendirilir.
Hamurlardan istediğimiz boyutlarda bezeler alınır açılır. Harç üzerine sürülür.


200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Diğer lahmacunları yaparken pişman olanların üstü bir bez ile kapatılır.
Hadi afiyet olsun 😇


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder